Jadłospis

 

 

15.10. PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE Pieczywo pszenno- żytnie z serkiem żółtym, twarożkiem ze szczypiorkiem, serek wędzony, płatki ryżowe na mleku, gruszki, herbata z miodem i cytryną.

OBIAD Zupa ogórkowa z ryżem i warzywami, mięso gotowane wieprzowe, mielone, surówka z marchewki i jabłek, ziemniaki, kompot.

PODWIECZOREK Serek waniliowy, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną.

16.10. WTOREK

ŚNIADANIE Piecz. z polędwicą drobiową I pomidorem, jabłka, kakao, herbata z cytryną

OBIAD Zalewajka z porcją kiełbaski i ziemniakami, makaron z białym serem i cynamonem , gruszka, kompot.

PODWIECZOREK Bułka z jabłkiem, herbatka miętowa

17. 10. ŚRODA

ŚNIADANIE Piecz. z szynkową i ogórkiem konserwowym, bawarka, jabłka, herbata z cytryną.

OBIAD Zupa bulionowa z manną i warzywami, filet rybny, ziemniaki, surówka z kwaszonych ogórków z marchewką i olejem, ziemniaki, kompot.

PODWIECZOREK Jogurt wiśniowy, chlebek chrupki, herbatka.

18.10. Czwartek

ŚNIADANIE Piecz. Z szynką, ogórkiem I pomidorem, żółty serek, płatki owsiane na mleku, herbata z miodem i cytryną.

OBIAD Zupa grochowa z ziemniakami i warzywami, fileciki drobiowe w pomidorach z ryżem, ogórek konserwowy, kompot.

PODWIECZOREK Połowa rogala, mleczko waniliowe, herbata

19. 10 Piątek

ŚNIADANIE Piecz. z masłem, polędwicą drobiową, biały serek z ziołami, płatki kukurydziane z mlekiem, jabłka, herbatka miętowa

OBIAD Krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami, kapusta z bigosikiem z mięsem i kiełbasą, ziemniaki, kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK Galaretka owocowa ze śmietaną, herbatniki szkolne, gruszki.

 

Alergeny- gluten, cytrusy, ziarna zbóż, białko, ryba, laktoza

 
SZANOWNI RODZICE!
 
Zastrzegam sobie prawo do drobnych korekt jadłospisu, spowodowwanych opóźnieniem w dostawie towaru lub koniecznością podania bardziej dojrzałych owoców. Informuję również, że posiadam specyfikację- czyli bardzo dokładny opis  potraw i wszystkich dostępnych artykułów żywnościowych. Zainteresowanych Rodziców zachęcam do zapoznania się z dokumentacją technologiczną podawanych przez nas potraw.

Intendent Ewa Odrzywolska