Jadłospis

 

 

18. 06. PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

Pieczywo pszenno- żytnie z pasztecikiem i pomidorem, żółtym serkiem, płatki owsiane na mleku, jabłka, woda z miodem i cytryną. 

OBIAD

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i mięsem, makaron z białym serem, chrupki kukurydziane, kompot.

PODWIECZOREK

 Jagodnik, jabłko, herbata z cytryną.

19. 06. WTOREK

ŚNIADANIE

Piecz. z polędwicą drobiową i ogórkiem, kawa, herbata z miodem i cytryną

OBIAD

Krupnik z kaszą i warzywami, pulpeciki w sosie pomidorowym, ogórek konserwowy, ziemniaki, kompot.

PODWIECZOREK

Jogurcik mini, biszkopty, jabłka.

20. 06. ŚRODA

ŚNIADANIE

Piecz. z szynką wiejską i papryką, kawa, gruszki, woda mineralna z cytryną.

OBIAD

Fileciki drobiowe z sosem gyros, ryż, suróka z kapusty pekińskiej z porem i kukurydzą, soczek owocowy, lizaczek serduszko , kompot.

PODWIECZOREK

 Serek waniliowy, wafle ryżowe, owoce, herbata

21. 06.  Czwartek

ŚNIADANIE

Piecz. z serkiem i twarożkiem ze szczypiorkiem, płatki kukurydziane z mlekiem, jabłka, herbata z miodem i cytryną.

OBIAD

Barszczyk buraczkowy z ziemniakami, mięso gotowane, mielone, kasza gryczana, surówka z ogórków kwaszonych z marchewką, kompot.

 PODWIECZOREK

Serek truskawkowy, chrupki, herbatka, pomarańcze.

22.06 Piątek

Śniadanie- piecz. z pasta z szynki i szczypiorku, pomidor, jabłka, kakao, herbatka miętowa

Obiad- Zupa bulionowa z warzywami i manną, filet rybny, smażony bez panierki, surówka z marchewki i jabłka, ziemniaki, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Galaretka truskawkowa z bitą śmietaną, pomarańcze, herbata

 

ALERGENY: RYBA, GLUTEN, CYTRUSY, LAKTOZA, BIAŁKO JAJKA